Mantel- en gezinszorg

 

 

Zorg jij in je nabije omgeving voor een naaste? Als mantelzorger sta je er niet alleen voor. We bieden je hulp en ondersteuning, zowel praktisch als emotioneel. We organiseren onder andere infomomenten, workshops en vormingen in samenwerking met partners.

Jongeren- en gezinsondersteuningSoem wil iedereen de kans geven om zijn eigen waarde en normen te behouden en met volle identiteit te integreren in de samenleving. Welke invloeden hebben migratieprocessen op jongeren? Kunnen jongeren zich verbonden voelen met zowel hun Belgische identiteit als met de cultuur en religie van oorsprong? Migratie zorgt ook voor een groter bewustzijn van de eigen identiteit. Je bevindt je in een ‘andere’ omgeving waardoor je automatisch geconfronteerd wordt met de verschillende aspecten van je identiteit. Hierbij schakelen wij onze expertisen voor een wekelijkse ondersteuning op maat.


Activiteiten & Huiswerkbegeleiding


Huiswerkbegeleiding voor anderstalige kinderen

Anderstalige leerlingen die het moeilijk hebben om hun huiswerk te maken, krijgen begeleiding. We begeleiden jongeren intensief voor betere resultaat op school te bereiken.

De ouders krijgen ook tips over hoe ze hun kinderen kunnen steunen tijdens hun schooltijd (huiswerk, studeren, ...).

Begeleiding zoektocht werk/opleiding


Dit project richt zich op mensen met een migratieachtergrond in heel België. Dit gaat over nieuwkomers en vluchtelingen.

Met dit project wordt de nadruk vooral gelegd op de doelgroep die ver van de arbeidsmarkt staat. Wij zorgen voor een meer intensieve begeleiding met voldoende informatie en ondersteuning voor de werkzoekenden.


Crisis kinderopvang


Door een stijgende nood aan opvang moeten er dringend meer kinderopvangplaatsen bijkomen. Dat heeft te maken met het feit dat veel meer ouders beroep doen op professionele opvang.  Als samenleving moeten we meegroeien met de noden die er maatschappelijk zijn. 


Noord-Zuid projectenMet partners streven we naar gelijke kansen over heel de wereld. Daarom hebben wij projecten in verschillende landen.